Premierul Orban: Nu va exista coplată pentru programele naționale de sănătate

Premkierul Ludovic Orban. Foto: gov.ro
Premierul Ludovic Orban a declarat că nu va exista sub nicio formă o coplată pentru programele naționale de sănătate, indiferent dacă serviciile medicale aferente vor fi furnizate într-un spital public sau într-unul privat.

„Nu guvernul nostru este cel care a emis Ordonanța 24/2019, în care se prevede coplata în spitalele private. Beneficiarii programelor naționale nu sunt spitalele, ci sunt cetățenii care au nevoie de tratamente, de medicație, de proceduri care sunt finanțate pe programele naționale. Cetățenii normal că au dreptul să își aleagă cine este furnizorul acestor categorii de servicii medicale. Cetățenii se pot duce fie la un spital public, fie la un spital privat. În niciun caz pe programele naționale de sănătate, în cazul în care se va adopta propunerea formulată de Ministerul Sănătății, să fie derulate și prin intermediul unităților spitalicești care nu sunt publice, nu va fi prevăzută coplată pe toate tratamentele, serviciile medicale pe care le vor furniza spitalele private și spitalele publice. (...) Se face o legătură între proiectul de act normativ inițiat de ministrul Sănătății și Ordonanța 24, dată de Guvernul Dăncilă", a spus Orban, marți, la Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel