Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Premiul Nobel pentru Medicină. O româncă, în echipa marelui câștigător
02 oct 2018 / 17:51
Imunologul japonez Tasuku Honjo a primit premiul Nobel pentru Medicină pe 2018 pentru descoperirea unei proteine din celulele sistemului imunitar care are funcţia de încetinire, dar cu un alt mecanism de acţiune. Terapiile bazate pe descoperirea sa s-au dovedit a fi foarte eficiente în lupta împotriva cancerului.
de  Scutaru Cristina
Premiu
EXCLUSIV

Surpriza este că din echipa imunologului japonez Tasuku Honjo face parte și o româncă - cercetătoarea Sidonia Făgărăşan, stabilită de ani de zile în Japonia. Este o braşoveancă născută în 1965, specialist în microbiologie, care se află din 1998 în Japonia, ţară care i-a devenit o a doua casă. 

Tasuku Honjo, în vârstă de 76 de ani, este director general adjunct şi profesor la Institutul universitar pentru studii avansate din Kyoto şi profesor la Universitatea din Kyoto.

Anul trecut, premiul Nobel pentru medicină a fost acordat cercetătorilor Jeffrey C. Hall, Michael Rosbash şi Michael W. Young, "pentru descoperirile lor în ceea ce priveşte mecanismele moleculare care controlează ritmul circadian", potrivit comunicatului publicat pe site-ul nobelprize.org.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?