Previziuni ALARMANTE, COVID-19. Ce se va întâmpla în septembrie, decese și cazuri de infecție

Coronavirus,
Previziuni sumbre pentru România, într-un raport realizat de experți de la INSP: în septembrie lucrurile ar putea să stea foarte rău în ce primește numărul zilnic de persoane infectate și cel de decese!

Un raport realizat de experți de la INSP, care lucrează la crearea unui soft care să prezinte evoluția pandemiei de coronavirus în România, adice previziuni sumbre. După prima săptămână din septembrie, ne-am putea confrunta zilnic cu circa 2.830 de cazuri noi de Covid-19 cu peste 70 de decese.

„Dacă se analizează evoluția indicatorilor în perioada 1.06 - 08.08.2020 și prognoza estimată pentru 08.09.2020, se analizează următoarele:
- Numărul de persoane confirmate zilnic: tendință puternic crescătoare, numărul prognozat de persoane confirmate pentru 8.09.2020 este 2.830.
- Numărul de persoane vindecate zilnic: tendință crescătoare - numărul prognozat de persoane vindecate pentru 08.09.2020 este de 1.000.
- Număr de cazuri active în fiecare zi: tendință puternic crescătoare: 52.200
- Numărul total de pacienți COVID-19 internați pe secții: tendință crescătoare: 14.000
- Numărul de pacienți asimptomatici sau cu forme ușoare Covid-19 internați: tendință crescătoare: 5.600.
- Numărul de pacienți Covid-19 internați în ATI: tendință crescătoare: 825.
- Numărul de decese zilnice datorate Covid-19: tendință puternic crescătoare: 73.”, se arată în raportul citat de Antena3

Responsabili din INSP au precizat că au realizat analiza pe baza datelor colectate în perioada 18 martie – 8 august 2020. 

„Această analiză e făcută în cadrul unui proiect, care se află în derulare, care își propune să elaboreze un soft profesional care să permită elaborarea unor analize cât mai aproape de realitate, care să ia în considerare și modul în care se comportă românii, se deplasează, multe variabile, încât să avem o imagine cât mai aproape de realitate. Această analiză este un prim pas, dar ne arată, cu instrumentele puține pe care le avem acum și care nu țin cont de variabilele de mai înainte, cum ar sta lucrurile dacă nu s-ar impune noi măsuri”, a declarat Dr. Alexandra Cucu, directorul Centrului de Evaluare a Sănătății, pentru Antena3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel