Prima pacientă care a primit un tratament nou pentru COVID-19. Este româncă

O româncă este prima persoană care a primit un tratament nou pentru COVID-19, testat de Marea Britanie. 

Alexandra Constantin are 34 de ani, trăiește în Anglia și s-a internat luni, 11 ianuarie, la spital, după ce s-a infectat cu coronavirus. 

Tratamentul se administrează prin nebulizare, anunță Antena 3. 

Pacientul inhalează o proteină ​​numită "interferon beta", pe care organismul o produce atunci când contractează o infecție virală. 

Medicii sunt încrezători

Medicii speră ca sistemul imunitar să fie astfel stimulat mai mult pentru a lupta împotriva virusului. 

Primele date indică faptul că acest tratament ar putea să scadă cu până la 80% riscurile ca bolnavii să dezvolte o formă severă, care să necesite ventilația mecanică. 

Avertisment dur din partea OMS

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății sunt de părere că al doilea an al pandemiei ar putea fi mult mai dificil decât primul, "având în vedere dinamică transmiterii şi unele probleme pe care le vedem".

"Intrăm în al doilea an, ar putea fi chiar mai dificil având în vedere dinamică transmiterii şi unele probleme pe care le vedem", a declarat Mike Ryan, directorul pentru urgenţe al OMS.

Pe de altă parte, directorul tehnic al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Covid-19, Maria Van Kerkhove, a spus: "După sărbători, în unele ţări situaţia se va agrava înainte de a se îmbunătăţi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel