Primele intervenţii chirurgicale pe cord gratuite în Spitalul Judeţean Arad

Sală de operație
Primele intervenţii chirurgicale gratuite pe cord s-au făcut, marți, 13 august, în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) după ce s-a preluat Compartimentul de Cardiologie Intervenţională care funcţiona în clădire, în sistem privat.

Primele intervenții, Arad. ”Până acum, bolnavii de inimă aveau două variante: să plătească intervenţia la Arad, în regim privat, sau să meargă la Timişoara, la Cluj sau la Szeged, unde îi costa alţi bani. Faptul că oferim de astăzi acest serviciu medical gratuit, cu unul dintre cei mai buni specialişti din vestul ţării şi poate chiar din România, faptul că pe oameni nu îi costă nimic şi se tratează la ei acasă, este cea mai mare bucurie", a declarat, marți, 13 august, preşedintele Consiliului Judeţean, Iustin Cionca, citat de Agerpres.

De marți se efectuează gratuit în Spitalul Județean Arad intervenţii cardiologice pe arterele coronariene, respectiv angioplastii sau montare de stent. 5 intervenții au fost realizate pe 13 august.

Potrivit CJ Arad, până acum aceste intervenţii se realizau doar în regim privat şi costau în jur de 13.000 de lei. După cumpărarea unei clinici de către SCJU Arad, Consiliul Judeţean a alocat fonduri pentru achiziţionarea materialelor şi dispozitivelor necesare realizării operaţiilor.

La începutul lui 2019, conducerea SCJU Arad preciza că Secţia Clinică Cardiologie va fi extinsă cu un compartiment de Cardiologie Intervenţională. Acest compartiment funcţiona în regim privat la parterul spitalului, fiind preluat cu tot cu personalul medical, astfel încât intervenţiile chirurgicale pe cord să nu mai fie făcute doar în sistem privat în judeţ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel