PRIMER, coronavirus: nu sunt sincope în aprovizionare pacienților cu medicamente

Medicamente
Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) precizează că nu sunt sincope în aprovizionarea pacienților cu medicamente din fabricație locală în contextul epidemiei de coronavirus.

PRIMER, medicamente. Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) susține că nu există sincope în aprovizionarea pacienților cu medicamente din fabricație locală în contextul epidemiei de coronavirus din China. 

Fabricanții de medicamente din România au stocuri de materii prime care să acopere producția pentru 6-12 luni în avans, în așa fel încât nu există un risc de punere pe piață a medicamentelor folosite de pacienții români. În plus, în conformitate cu reglementările în vigoare, producătorii sunt obligați să aibe cel puțin 2 furnizori alternativi de materii prime și materiale, astfel încât să poate anticipa orice întrerupere de alimentare din timp și trece la alți furnizori”, a declarat dr Dragos Damian, directorul executiv al PRIMER, potrivit unui comunicat.

Reprezentanții PRIMER mai subliniază importanța unei industrii farmaceutice autohtone puternice care să poată răspunde solicitărilor pacienților români și care, în cazuri de forță majoră, să compenseze problemele de aprovizionare cu medicamente din import. "Cazurile de forță majoră, cum este cel mai recent cauzat de infecția cu coronavirus din China, trebuie să readucă în atenția oficialilor nevoia de avea o industrie locală puternică, indiferent de domeniu, care să poate face față unor astfel de situații. Cu o economie dependentă de consumul din import, România este mult prea vulnerabilă la situațiile neprevăzute care apar la nivel global", a completat Damian.

Din PRIMER fac parte cele mai importante 19 fabrici de medicamente din țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel