Primul caz de gripă din acest sezon, confirmat la o tânără

Noi cazuri de gripă
Un prim caz de gripă din Bihor a fost confirmat în acest sezon, la o tânără din Oradea.

Primul caz de gripă confirmat la o persoană din judeţul Bihor este al unei tinere, în vârstă de 19 ani, domiciliată în municipiul Oradea, a informat vineri Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

Potrivit unui comunicat de presă al DSP Bihor, aceasta s-a prezentat, împreună cu restul familiei, la consultaţie la medicul de familie în data de 20 octombrie, cu următoarea simptomatologie: febră, cefalee, tuse, rinoree, fatigabilitate (oboseală), stare anxioasă.

S-a stabilit diagnosticul de infecţie acută a căilor respiratorii superioare şi s-a prescris tratament simptomatic, antialergic şi vitamine.

Au fost recoltate probe biologice în vederea testării virusologice a gripei în data de 20 octombrie şi au fost transmise la laboratorul Centrului Regional de Sănătate Publică Cluj.

"Rezultatul a fost primit la DSP Bihor în data de 29 octombrie şi confirmă infecţia cu virus gripal AH1N1. Testarea efectuată pentru virusul SARS-CoV-2 este negativă. Tânăra şi contacţii acesteia au fost izolaţi la domiciliu, starea clinică actuală a pacientei fiind ameliorată", se mai precizează în comunicatil citat de Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel