Primul caz de infecție cu noul virus a fost înregistrat în SUA

Infecția e dată de un coronavirus
Primul caz de infecție cu noul virus adus din China a fost înregistrat în SUA. Bărbatul s-a întors din China, din zona Wuhan, acolo unde a început focarul, la mijlocul săptămânii trecute.

Un cetățean american care s-a întors recent dintr-o călătorie din China centrală a fost diagnosticat cu noul virus care a provocat un focar și o monitorizare strictă în întreaga lume.

Bărbatul s-a întors în zona Seattle la mijlocul săptămânii trecute, după ce a călătorit în zona Wuhan, unde a început focarul. Bărbatul are 30 de ani și este internat la un spital din Everett, în afara orașului Seattle. Medici ispun că este în stare bună, arată medicalxpress.com.

SUA este a cincea țară care a raportat că are pacienți cu această boală, după China, Thailanda, Japonia și Coreea de Sud.

Săptămâna trecută, oficialii din domeniul sănătății din SUA au început să depisteze pasagerii din China centrală pe aeroporturile americane. Oficialii din întreaga lume au implementat măsuri similare la aeroport, în speranța de a opri diseminarea viruslui.

Primele cazuri, în zona pieței din Whuan

Luna trecută, medicii au început să identifice un nou tip de pneumonie virală - manifestată prin febră, tuse, dificultăți de respirație - la persoanele care au petrecut timp într-o o piață alimentară din Wuhan. Peste 275 de cazuri de coronavirus recent identificate au fost confirmate în China, cele mai multe în Wuhan, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

De asemenea, au fost înregistrate șase decese - toate în China, majoritatea în vârstă de 60 de ani sau peste, sau persoane care aveau și alte afecțiuni medicală anterioare.

Inițial, oficialii au spus că boala s-a răspândit, probabil, de la animale la oameni, însă săptămâna aceasta oficialii chinezi au spus că au ajuns la concluzia că, de asemenea, se poate răspândi de la persoană la persoană.

În anunțul măsurilor de la aeroport din cursul săptămâna trecută, oficialii CDC au arătat că atunci riscul pentru publicul american era scăzut, dar că este posibil ca boala să apară în Statele Unite la un moment dat.

 

Sursa, aici.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel