Primul pacient cu cancer la cap și la gât, vaccinat cu imunoterapie personalizată. STUDIU CLINIC

Vaccin. Foto: Pixabay
Primul pacient cu cancer de cap și gât a primit, la Toulouse, prima doză de vaccin de imunoterapie individualizată -TG4050, într-un studiu de fază I, anunță compania de biotehnologie Transgene (New York-Paris). 

Într-un prim studiu de fază I, TG4050 este administrat pacienților cu cancer la cap și gât negativi pentru HPV. Practic, se creează un tratament personalizat pentru fiecare pacient după terminarea intervenției chirurgicale și în timp ce primesc o terapie adjuvantă. Jumătate dintre participanți își primesc vaccinul personalizat imediat după finalizarea tratamentului adjuvant. Cealaltă jumătate va primi TG4050 ca tratament suplimentar în momentul reapariției bolii. Acest studiu randomizat evaluează beneficiile tratamentului TG4050 la pacienții cu risc crescut de recidivă. Până la 30 de pacienți vor primi TG4050 în Franța, în Marea Britanie și în SUA, în cadrul acestui primul studiu clinic, se arată într-un comunicat. 

Vaccinul împotriva cancerului de cap și gât este personalizat pentru fiecare pacient pe platforma Myvac de imunoterapie pe bază de vector viral, a companiei Transgene, cu ajutorul  sistemului de predicție Neoantigen bazat pe inteligența artificială NEC.

Prof. Dr Jean-Pierre Delord, care este Director al  Claudius Regaud Institute și Manager General al IUCT Oncopole, a explicat că „Fiecare tumoră are propriile sale ținte potențiale imune. Scopul TG4050 este de a oferi sistemului imunitar informațiile de care are nevoie pentru a identifica celulele canceroase și a declanșa un răspuns imun țintit pentru tratarea bolii. Pacienții cu cancer de cap și gât nu au în prezent tratamente eficiente pentru a preveni reapariția bolii și jumătate dintre acești pacienți cu risc crescut vor recidiva în primul an după tratamentul inițial. TG4050 poate aborda necesitatea medicală a acestor pacienți fie ca agent unic, fie în combinație cu standardul de îngrijire. IUCT Oncopole este o instituție cu o unitate de cercetare a cancerului de elită și cu echipe foarte specializate pentru a desfășura acest studiu clinic și a evalua modul în care TG4050 are potențialul de a fi benefic pacienții cu cancer”

În paralel cu acest studiu cu pacienți cu cancer la cap și la gât, un alt doilea studiu de fază I cu TG4050  înrolează paciente care au cancer ovarian. Primul pacient a fost deja injectat în SUA. Acest al doilea studiu include pacienți după operație și chimioterapie ca tratament de primă linie.

Din cele două studii privind cancerul de cap și gât, precum și cancerul ovarian, vom avea primele rezultate în a doua jumătate a acestui an, au anunțat cercetătorii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel