Prof dr Alexandru Rafila, Doctor Honoris Causa la UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca

Prof Dr Alexandru Rafila
Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” i-a acordat, în cadrul unei ceremonii festive, titlul de DOCTOR HONORIS CAUSA, profesorului doctor Alexandru Rafila.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu" i-a acordat miercuri, în cadrul unei ceremonii festive, titlul de Doctor Honoris Causa profesorului doctor Alexandru Rafila

Prof dr Alexandru Rafila este unul dintre cei mai cunoscuți și mai apreciați microbiologi români, profesor universitar la catedra de microbiologie a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila" din București, șef al Laboratorului de Microbiologie al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș" București, consilier personal/onorific pentru Sănătate Publică al Ministrului Sănătății și membru în conducerea Federației Europene a Societăților de Microbiologie cu rezultate deosebite nu numai în plan național, ci și în plan internațional.

Conform site-ului Societății Române de Microbiologie, prof dr Alexandru Rafila a absolvit facultatea în 1987 și și-a obținut titlul de doctor în medicină în 2004. Din 2000 a activat ca medic primar în specialitățile de medicină de laborator / microbiologie și sănătate publică. A fost directorul Institutului Național de Sănătate Publică și a deținut funcțiile de Secretar de Stat pe probleme de asistență medicală și sănătate publică, fiind și în repetate rânduri consilier personal al Ministrului Sănătății pe problema politicilor de sănătate.

Pe lângă activitatea remarcabilă desfășurată în România, expertiza Prof. dr. Rafila este recunoscută și în străinătate, fiind expert OMS, NATO și al Comisiei Europene. A deținut funcția de membru în Comitetul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății (2014-2017) și a reprezentat România în comitetul director al ECDC (2009-2014). Recent, în mai 2019, a fost ales membru în Consiliul Executiv al acestei organizații.

Prof. Rafila este un activ organizator și participant la numeroase conferințe medicale naționale și internaționale și evenimente legate de sănătatea publică și microbiologie. Este autor de articole, manuale, capitole de carte și ghiduri pentru practica de sănătate publică și microbiologie. A contribuit în mod decisiv la înființarea în 2016 a disciplinei de Microbiologie Medicală, în urma recomandărilor UEMS, for la care prof. Rafila reprezintă România.

Prof dr Alexandru Rafila s-a numărat recent printre personalitățile medicale decorate de președintele Klaus Iohannis, el fiind distins cu Ordinul „Meritul Sanitar" în grad de Ofițer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel