Prof dr Cătălina Poiană, apel: Asigurați echipamente de protecție pentru personalul medical din spitale și cabinete

Cătălina Poiană
EXCLUSIV
Prof dr Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din București, a lansat un apel pentru asigurarea echipamentelor de protecție și a dezinfectanților pentru întreg personalul medical, inclusiv medicii de familie și cei din policlinici. 

Prof. dr. Cătălina Poiană, endocrinolog, prorector cu probleme de învățământ postuniversitar la UMF Carol Davila și președinte la Colegiul Medicilor din București a vorbit la dezbaterea organizată de DC Media Group despre nevoia de echipamente de protecție și dezinfectanți, mai mare ca oricând, în aceste zile, în spitale, cabinetele medicilor de familie și policlinici. De asemenea, a făcut referire la responsabilitatea fiecăruia dintre noi.

„Din perspectiva mea, ca președinte al Colegului Medicilor, consider că ceea ce primează în aceste momente este responsabilitatea și când spun acest lucru mă refer a responsabiltiatea de care întreaga comunitate trebuie să dea dovadă, pentru ca să putem să ne protejăm în primul rând resursa umană din sănătate și cred că cel mai important element este cel legat de respectarea recomandărilor pe care autoritățile le fac în acest moment”, a spus ea în cadru dezbaterii.

„Cred că o măsură care se impune și este o măsură la care noi am făcut apel în repetate rânduri ca și Colegiu al Medicilor din Municipiul București (CMMB) către decidenți este aceea de a asigura echipamentul de protecție pentru personalul medical”, a mai spus ea, referindu-se atât la medici, cât și la asistente și tot personalul din instituțiile sanitare. „Nu numai echipamente de protecție, dar și materiale de dezinfectare”, a mai completat ea, atât pentru spitale, însă și pentru medicii de familie și cei din ambulator.

Potrivit președintelui CMMB, tot mai mulți medici reclamă lipsa acestor materiale.

„De ce spun că noi ca și colegiu al medicilor am făcut în repetate rânduri apel către decidenți pentru a asigura echipamente de protecție și materiale dezinfectante, pentru că am primit nenumărate semnale, mai puțin din spitale și mai mult de la medicii de familie și de la cei din ambulatorii de specialitate că în aceste zile au avut dificultăți în procurarea și asigurarea materialelor de protecție și a materialelor dezinfectante”, a mai precizat ea.

Totodată, prof dr Poiană felicitat medicii rezindenți care au ales să se alăture medicilor în această luptă care se întețește pe zi ce trece.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel