Prof dr Cătălina Poiană: RĂSPUNS la criza de EUTHYROX. Va ajunge în farmacii!
21 Martie 2020 / 17:57
Prof. dr. Cătălina Poiană, care este medic primar endocrinolog, a anunțat, la DC Medical, că criza de Euthyrox se va încheia. 
de  Dana Lascu
Medicamente
EXCLUSIV

Prof. dr. Cătălina Poiană, care este medic primar endocrinolog, prorector cu probleme de învățământ postuniversitar la UMF Carol Davila și președinte la Colegiul Medicilor din București, spune că de săptămâna viitoare medicamentul va reveni în farmacii, și că a fost un „blocaj la capitolul distribuitori”. 

Este o problemă la care deja avem răspuns. Produsul este în țară în cantități suficiente. A dispărut de pe piață pentru că pacienții și-au făcut rezerve uriașe. O cutie are 100 de tablete, asta înseamnă, de cele mai multe ori, medicația pentru trei luni. Este firesc să se termine rezervele de pe piață dacă cineva își cumpără 20 de cutii o dată, și dacă acest cineva se multiplică la nesfârșit. Ce pot să vă asigur este că-n acest moment, există în depozite cantitățile suficiente pentru toți utilizatorii de Euthyrox, a fost un mic blocaj la capitolul distribuitori, probabil că-n cursul săptămânii viitoare, în toate farmaciile, va exista Euthyrox." a spus prof. dr. Cătălina Poiană.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?