Prof dr Cristian Lupașcu: La noi, foarte mulți bolnavi cu COVID-19 au fost cu hipertensiune

Hipertensiunea arterială
EXCLUSIV
Profesorul și medicul Cristian Lupașcu de la Spitalul de Urgență Sf Spiridon din Iași spune că majoritatea pacienților pozitivi cu COVID-19 pe care i-a tratat au avut hipertensiune.

Invitat al emisiunii Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, medicul și profesorul Cristian Lupașcu de la Spitalul de Urgență Sf Spiridon din Iași a vorbit despre cei 38 de pacienți cu COVID-19 care au fost tratați la clinicile Chirurgie I și II, pe care el le-a coordonat în timpul stării de urgență. 20 femei, 18 bărbați. 62%dintre pacienți aveau peste 60 de ani.

8 dintre cei 38 au venit pozitivi de COVID-19, iar restul aveau la internare un status incert. Conformarea acestora din urmă a venit la 5/7 zile după spitalizare, când erau deja operați. O analiză a celor 38 de bolnavi cu infecția COVID-19 care au necesitat intervenții chirurgicale arată că 24 dintre ei aveau un CT (tomografie) modificat, cu semne sugestive. ”32 aveau comorbidități. Am întâlnit destul de frecvent probleme bronho-pulmonare, insuficiență cardiacă, boală renală cronică, diabet zaharat și hipertensiune. La noi, foarte mulți au fost cu hipertensiune dintre cei cu comorbidități, detaliază medicul Cristian Lupașcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel