Prof. dr. Ileana Constantinescu: Am reușit până acum, nu știm ce va fi de acum înainte
Prof. dr. Ileana Constantinescu, medic primar virusologie-imunologie a fost prezentă la Academia de Sănătate, unde a explicat cum a reușit să acopere nevoia de testare la Institutul Clinic Fundeni.
de  Angela Sabău
Teste PCR
EXCLUSIV

Prof. dr. Ileana Constantinescu, medic primar virusologie – imunologie, a vorbit la emisiunea Academia de Sănătate despre testarea pentru detectarea infectării uc noul coronavirus.
Ea a explicat de ce preferă un anume tip de teste și cum a reușit să acopere necesarul de teste la Institutul Clinic Fundeni.
„Prefer acest tip de test imunoenzimatic de la producătorul american pe care noi îl lucrăm într-o oră și 10minute, deci nu e foarte rapid, dar care este foarte bine controlat. Avem control pozitiv, avem control negativ, avem control intern al reacției. Deci, practic, siguranța rezultatului e net superioară testelor rapide. 
De asemenea, ea a mai spus că poate face față și unui număr mare de testări.
„Există împachetări de 500 de teste și există împachetări de 100 de teste. Noi am abordat împachetarea de 500 de teste și am satisfăcut nevoia de testare până acum. Nu știm ce va fi de acum înainte, dacă o să reușim, dar deocamdată cu kitul de 500 de teste am putut să satisfacem nevoia de testare a tuturor secțiilor din Fundeni.

Ma multe detalii găsiți în materialul video atașat.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?