Prof. dr. Ileana Constantinescu, explicații despre testarea PCR la Fundeni

Prof. dr. Ileana Constantinscu
EXCLUSIV
Testarea la Institutul Clinic Fundeni, cum a început și de ce s-a ales această metodă, este subiectul dezbătut la Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, cu prof. dr. Ileana Constantinescu.

Prof. dr. Ileana Constantinescu, medic primar virusologie – imunologie, medic șef Laborator, șeful Centrului de Imunogenetica și Virusologie Institutul Clinic Fundeni și coordonator Program Transplant, a fost prezentă în emisiunea Academia de Sănătate realizată de academicianul Irinel Popescu, unde a vorbit despre controversatele teste pentru COVID-19. Ea a explicat cum a început testarea la Institutul Clini Fundeni, modul în care spitalul a reorganizat laboratoarele în această perioadă și cum a reușit să facă față în această perioadă necesităților de testare. „Toți bolnavii care se apropiau de spital trebuiau testați din punctul de vedere al acestei infecții. Și am început cu teste PCR, pentru că diagnosticul virusologic este de două tipuri: diagnostic direct prin biologie moleculară, asta înseamnă detecția virusului prin reacție de amplificare genică și, indirect, serologic, prin teste care decelează anticorpii de tip IgM, respectiv IgG”, a explicat ea. De altfel, medicul spune că în întreaga lume s-a început cu teste de tip PCR. „Virusul a fost secvențiat în China și așa au apărut primii producători de kituri de diagnostic de Real Time PCR, adică o reacție de amplificare genică în timp real care detectează virusul direct, astfel că și noi am abordat, ca prim pas, acest diagnostic”, a mai spus ea.

Medicul a apreciat Centrul European de Medicină Translațională, al Institutului Fundeni, care este „echipat cu un laborator de biosecuritate deosebit, astfel încât să putem performa testarea COVID în condiții de biosecuritate.”

Mai multe explicații despre testarea PCR de la Fundeni puteți găsi în materialul video atașat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel