Prof Dr Monica Pop: Alertă maximă! Laserii de jucărie – pericol major pentru ochi!

Lasik, intervenție
Prof Dr Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie din București trage un semnal de alarmă: jucăriile cu laser pot orbi copiii! Ea povestește despre cazul recent al unui copil care și-a pierdut mare parte din vederea la un ochi din cauza unui astfel de dispozitiv.

Părinți, copii și distribuitori! Interziceți urgent orice laseri de jucărie! Urgent!", scris prof dr Monica Pop, pe pagina sa de Facebook.

Reputatul oftalmolog, care tocmai s-a confruntat cu un astfel de caz, atrage atenția că aceste jucării sunt extrem de periculoase putând orbi copiii care le folosesc.

Acești laseri, dacă sunt proiectați în ochi por arde efectiv retina, iar astfel de leziuni în unele cazuri nu pot fi tratate, copilul sau adultul putând rămâne orbi sau cu defecte importante de vedere, spune expertul. 

„Copil de 10 ani la Camera de Gardă cu vederea aproape pierdută la un ochi și scăzută la celălalt, după ce s-a jucat cu un asemenea laser și și l-a proiectat în ochi! Joacă inadmisibilă! Laserii folosiți de nespecialiști fac arsuri retiniene grave și, uneori, ireversibile! Oricine le folosește poate rămâne cu un handicap vizual. Trebuie interzise urgent!!!", mai scrie prof dr Monica Pop.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel