Prof dr Octavian Buda: cum ar fi dacă cineva ar scrie pe un bloc COVID

Prof.dr. Octavian Buda, titlularul catedrei de Istoria Medicinei de la UMF Carol Davila
EXCLUSIV
Prof dr Octavian Buda a vorbit la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, despre măsurile luate de oameni în trecut când s-au confruntat cu epidemii.

Invitat la ediția de săptămâna aceasta a emisiunii Academia de Sănătate, profesorul Octavian Buda a vorbit despre cum au gestionat oamenii epidemiile. Acesta amintește că statistica despre morțile de ciumă bubonică în Epoca Medievală era ”apocaliptică”. Se spune că un sfert din populația Europei ar fi pierit de această nemiloasă boală. Specialistul adaugă că oamenii din acele vremuri au adoptat măsura distanțării sociale. Exemplifică: 

”În Milano, dacă se afla că într-o clădire era cineva cu ciumă nu i se mai permitea să iasă din clădire. Sigur că veneau călugări, veneau oamenii din urbe care le aduceau de mâncare, nu-i lăsau să moară, dar făceau un lucru devastator din punct de vedere urban: scriau pe clădirea respectivă un semn care țintea la epidemia de ciumă. Mă întreb cum ar fi dacă, într-un oraș civilizat, cineva ar scrie pe un bloc de locuințe COVID? Vă dați seama că s-ar goli imediat. Însă asta ar însemna, înainte de toate, discriminare și etichetare extrem de gravă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel