LIVE ACUM Prof Dr Olga Simionescu, totul despre afecțiunile pielii la Academia de Sănătate

Prof dr Olga Simionescu. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Prof Dr Olga Simionescu vine astăzi, la Academia de Sănătate, pentru a discuta despre cele mai întâlnite afecțiuni ale pielii. Emisiunea va fi transmisă de la ora 11.00, pe DC News și DC Medical.

Prof Dr Olga Simionescu, șeful disciplinei Dermatologie la UMF Carol Davila și șeful Clinicii Dermatologie nr I din Spitalul Clinic Colentina.

Dermatologia este specialitatea medicală ce se ocupă cu cel mai mare organ din corpul uman: pielea. Ramificațiile acestui organ, însă, se întind în tot organismul, nu doar la suprafața sa, așa cum am crede. Tocmai de aceea, bolile de piele pot fi foarte periculoase, dacă nu sunt diagnosticate și tratate la timp. Și nu ne referim doar psoriazis sau la melanom (cea mai cunoscută formă de cancer de piele). Se știe că sunt în jur de 5.000 de boli de piele.

„Dermatologia a devenit o specialitate foarte vastă, cu posibilități din ce în ce mai complexe de rezolvare a afecțiunilor, unele dintre ele fiind afecțiuni primare ale pielii, altele – manifestări cutanate ale afecțiunilor practic din întreg organismul, deci e un domeniu în care sunt multe lucruri de spus, multe noutăți, multe descoperiri de ultimă oră care au schimbat fața unora dintre acestea", explică academicianul Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate.

Prof dr Olga Simionescu va vorbi, pe larg, despre cele mai periculoase afecțiuni ale pielii, care sunt tratamentele inovatoare dedicate lor și care este prognosticul pentru pacienții cu aceste afecțiuni.

Emisiunea va fi transmisă de la ora 11.00, pe paginile de Facebook și Canalele de Youtube ale DC News și DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel