Prof dr Vlad Ciurea, lucruri NEȘTIUTE despre Prof dr Ovidiu Băjenaru. Concluzie dureroasă după ce a murit infectat cu Covid-19

Prof dr. Alexandru Vlad Ciurea
EXCLUSIV
Prof. dr. Vlad Ciurea, renumit neurochirurg, a vorbit la DC Medical despre pierderea uriașă pe care o resimte lumea medicală, în urma trecerii în neființă a unuia dintre cei mai reputați neurologi din România, Prof Dr Ovidiu Băjenaru. 

Prof dr. Ovidiu Băjenaru s-a stins din viață pe 3 septembrie,  după o luptă grea cu COVID-19..

Colegul și prietenul său, Prof. dr. Vlad Ciurea, îndurerat, a reamintit ce a însemnat reputatul neurolog pentru întreaga țară. 

"Profesorul Ovidiu Băjenaru a reprezentat o mare personalitate a științei neurologice din această țară. Personal l-am cunoscut foarte bine. Este absolvent al facultății de Medicină Carol Davila, seria 1983, a trecut cu brio toate examenele, până la gradul de profesor universitar, întotdeauna a fost șef de promoție, este fondatorul Societății Române de Neurologie și președinte advitam în această societate, are o serie întreagă de lucrări originale publicate în țară și în străinătate. Pierderea domniei sale reprezintă o pierdere pentru lumea științifică. Am pierdut un academician, am pierdut un dezvoltator și un descoperitor de științe neurale, am pierdut o mare personalitate a neurologiei românești, am pierdut un om de știință, am pierdut un profesor universitar, am pierdut un doctor, un doctor în această luptă inegală, iar eu am pierdut un prieten", a declarat profesorul Ciurea. 


Prof. dr. Vlad Ciurea a mărturisit că a trecut prin multe întâmplări alături de Profesorul Ovidiu Băjenaru, despre care spune că era un om complex, care nu era mereu înțeles la adevata sa valoare. 


"Apropierea mea cu domnul profesor Ovidiu Băjenaru a fost totală. Nu e vorba numai de partea științifică, este vorba de partea colegială, de partea de lucru împreună, de partea de colaborare în niște cazuri foarte, foarte dificile, pentru care am luptat împreună. În multe situații ne-am confruntat cu elemente cu totul deosebite, din viața și activitatea acestor pacienți și întotdeauna am reușit să găsim o soluție împreună. Recunosc că domnul profesor era o capacitate prea complexă pentru foarte multă lume, uneori nici nu reușea să fie înțeles și deslușit la adevărata sa valoare. Încă odată o spun, este o pierdere imensă, în această situație și luptă pe care o ducem, cu un virus  pe care nu îl cunoaștem încă și care nu are limite, care lovește și pe cel bogat, și pe cel sărac, și pe cel deștept, și pe cel prost. Nu știm unde începe și unde se termină această luptă cu virusul COVID-19", a mai spus acesta. 


Prof.dr. Ovidiu Băjenaru, născut la 12 februarie 1957, a fost profesor de neurologie, director al Departamentului de neuroștiințe clinice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Carol Davila" București și șeful Clinicii de neurologie din Spitalul Universitar de Urgență București. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel