Programul de screening auditiv la nou-născuți, extins

Bebeluș
Programul de screening auditiv la nou-născuți derulat de Ministerul Sănătății a fost extins și în 188 de spitale din subordinea autorităților locale.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății a semnat astăzi Ordinul de ministru pentru aprobarea listei spitalelor publice din rețeaua autorităților administrației publice locale cărora Ministerul Sănătății le alocă foduri pentru achiziționarea de aparatură medicală utilizată pentru screeningul auditiv.

Începând din 24 octombrie a.c. va fi demarată distribuirea echipamentelor în 188 de unități sanitare care vor implementa programul de screening auditiv.

Până acum se făcea doar în 17 spitale

„Din banii pe care i-am obținut la rectificare am extins programul de screening auditiv deja existent în 17 spitale, astfel încât în fiecare județ să se realizeze screeningul auditiv", a declarat ministrul Sănătății, Sorina PINTEA.

Este deosebit de important pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului ca surditatea să fie depistată cât mai devreme pentru a asigura în timp util tratamentul adecvat. Screeningul auzului la nou-născuți este singura metodă prin care se poate depista activ hipoacuzia chiar din prima lună de viață.

Prin programul de screening al MS, copiii născuți în maternitățile de stat din România vor beneficia încă din prima lună de viață de un control auditiv gratuit, realizat cu aparatură medicală modernă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel