Promedica către Colegiul Medicilor: Asigurări de malpraxis mai ieftine pentru rezidenți

Sindicatul Promedica a tras un semnal de alarmă
Sindicatul Promedica solicită imperios Colegiului Medicilor să propună tarife corespunzătore pentru asigurarea de malpraxis a rezidenților, în funcție de responsabilitățile acestora.

Sindicatul Promedica susține dreptul rezidenților la o plată corespunzătoare a asigurării de malpaxis. „Solicităm pentru colegii rezidenți tarife care să reflecte practica și responsabilitatea medicală limitată pe care o au, în comparație, cu cea a celorlalți medici", se arată într-un comunicat al Sindicatului Promedica.

Asigurări mai ieftine pentru rezidenți

În consecință, reprezentanții Sindicatului Promedica solicită imperios Colegiului Medicilor să facă propuneri firmelor, care fac asigurare de malpraxis, pentru stabilirea unor tarife adaptate activității desfășurate de medicii rezidenți.

„Considerăm că nu este normal ca rezidenții să plătească aceleași tarife pe care le plătesc restul medicilor, având în vedere că activitatea și răspunderea lor medicală este mult mai limitată. În același timp, admitem că rezidenții au o responsabilitate mai mare după ce sunt angajați oficial în instituțiile medicale, și ca urmare, au și ei obligația să plătească asigurare de malpraxis. Asigurarea trebuie să fie făcută, însă, la tarife corespunzătoare", se mai arată în documentul citat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel