Proteste în sănătate. Negocieri intense cu Guvernul, două condiții pentru a nu se activa clauza

Medici
Consiliul de Coordonare a Federației ”Solidaritatea Sanitară” a analizat necesitatea și oportunitatea declanșării unui program de proteste.

În perioada următoare ar urma să aibă loc proteste pentru a fi susținute revendicările transmise Guvernului. Membrii Consiliului susțin că au luat act de disponibilitatea la dialog a ministrului Sănătății, Sorina Pintea. Totodată, se susține ideea că poziția exprimată de ministrul Sănătății poate fi un punct de plecare pentru satisfacerea la un nivel rezonabil a revendicărilor, pe calea negocierilor. 

Prin urmare, continuă negocierile cu Ministerul și Guvernul, dar este instaurată și clauza de activare automată a protestelor în situația în care guvernanții nu satisfac cel puțin două condiții esențiale pentru interesul salariaților din sănătate:

- Creșterea salariilor de bază începând cu 1 ianuarie 2019 pentru categoriile de salariați care nu au beneficiat de această creștere la 1 martie 2018.

- Finalizarea negocierii contractului colectiv de muncă și semnarea acestuia, incluzând principalele solicitări ale Federației.

Clauza de activare automată presupune că în situația neîndeplinirii acestor condiții programul de proteste se declanșează automat, Biroul Executiv organizându-l în regim de urgență.

De asemenea, se va declanșa o campanie publică prin care membrii sindicatului vor fi informați despre riscurile privind salariile angajaților din sănătate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel