Psiholog: „Avem foarte multă muncă cu aparţinătorii" pacienților

Medic
Psiholog, pacienți. De Ziua Psihologului la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti se desfășoară o conferință despre rolul psihoterapeutului.

Psiholog, pacienți. Luni, 27 mai, de Ziua Psihologului, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) găzduiește o conferință despre rolul psihologului clinician, al psihoterapeutului în echipa multidisciplinară medicală, anunță Agerpres citând un comunicat.

„Cum de multe ori internarea în spital declanşează manifestări anxioase şi stări negative, de nelinişte, psihologul intervine pentru a-i asigura pacientului suportul emoţional necesar şi pentru a-l ajuta să depăşească stările depresive. (...) Avem o abordare holistică, iar cei 15 psihologi din cadrul spitalului au permanent grijă de starea psihică a pacienţilor", mai arată sursa citată.

Psihologul Mirela Zivari afirmă: „În momentul de faţă, împreună cu Facultatea de Psihologie, desfăşurăm mai multe cercetări, avem studii pe care le-am iniţiat. (...) Suntem tot timpul într-o echipă în funcţie de ce diagnostic are pacientul. Au început medicii să ne ceară foarte mult sprijinul. Este un lucru extraordinar, şi când este vorba despre pacienţi, şi când este vorba despre aparţinători, pentru că, cel puţin la Terapie Intensivă, avem foarte multă muncă cu aparţinătorii".

Conferinţa este organizată de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii din Bucureşti - Departamentul de Psihologie, în colaborare cu SUUB.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel