Psoriazisul, risc crescut de mortalitate inexplicabil

Psoriazis
Psoriaziul este o afecțiune tot mai frecventă și specialiștii o leagă de stres, care slăbește sistemul imunitar. Un studiu recent leagă afecțiunea de o mortalitate crescută.

Psoriazisul este asociat semnificativ cu un risc crescut de mortalitate, potrivit unui studiu publicat online în Jurnalul Academiei Americane de Dermatologie.

Yevgeniy R. Semenov, doctor în medicină la Washington University School of Medicine din St. Louis, și colegii lor au examinat corelația independentă între psoriazis și mortalitate cauzală într-un studiu de cohortă retrospectivă la 13.031 de adulți și adolescenți> 10 ani care au participat la National Health and Nutrition Examination Surveys (2003-2006 și 2009-2010).

Procent ridicat de mortalitate

Cercetătorii au identificat psoriazisul la 2,7 la sută din populația studiată. După ajustarea pentru demografie, fumat și comorbidități, inclusiv boli cardiovasculare, diabet, boli pulmonare obstructive cronice, cancer, boli renale cronice și accident vascular cerebral, psoriazisul a fost asociat semnificativ cu un risc crescut de mortalitate pe durata unei monitorizări medii de 52,3 luni, raport de pericol a fost de 1,99%.

„Aceste rezultate necesită o mai bună conștientizare a mortalității în psoriazis și monitorizarea mai intensă a pacienților cu psoriazis, în special a celor pe terapii sistemice”, scriu autorii. „Mortalitatea în psoriazis rămâne neexplicată de factorii de risc cunoscuți, studiile viitoare ar trebui să exploreze dacă mecanismele fiziopatologice din psoriazis sunt legate independent de mortalitate”, mai spun autorii.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel