QUETIAPINUM - prospect

Foto: Pixabay
QUETIAPINUM – prospect. Acțiune: Antipsihotic atipic; antagonist al receptorilor serotoninergici 5-HT2, dopaminergici D1 și D2, precum și al receptorilor alfa1-adre-nergici și histaminergici.

QUETIAPINUM – prospect: 

Denumiri comerciale: KETILEPT, KVENTIAX, KVENTIAX EP, NETIAPIN, Q MIND, QUETIAPINA, QUETROP, SEROQUEL XR 

Forma: comprimate filmate, comprimate eliberare prelungită

Indicații: Tratamentul schizofreniei. Tratamentul episoadelor maniacale din psihoza bipolară.

Contraindicații: Hipersensibilitate.

Atenție!: Prudență în administrarea la pacienți cu afecțiuni cardiovasculare cunoscute, boli cerebrovasculare, convulsii în antecedente, vârstnici. La apariția semnelor de diskinezie tardivă, trebuie avută în vedere reducerea dozelor sau întreruperea tratamentului, de sindrom neuroleptic malign, se întrerupe trat. La întreruperea bruscă a tratamentului, pot apărea: greață, vărsături, insomnie, recurența simptomelor psihotice, mișcări involuntare patologice, de aceea, tratamentul se întrerupe treptat. 

Interacțiuni cu: carbamazepină, antifungice azolice, antibiotice macrolide. În sarcină se utilizează numai când beneficiul depășește riscurile potențiale. Femeile care alăptează trebuie să întrerupă administrarea în timpul trat. Produce somnolență și afectează ca-pacitatea de a conduce vehicule și de a folosi utilaje.

Reacții Adverse: Frecvente: somnolență, amețeli, uscăciunea gurii, astenie ușoară, constipație, tahicardie, hipotensiune ortostatică și dispepsie. 

Alte reacții adverse rare, comune antipsihoticelor: sincope, sidrom neuroleptic malign, leucopenie, neutropenie și edeme periferice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel