Radiologia, printre cele mai solicitate specialități

Radiologia se situează drept cea de-a cincea cea mai solicitată specialitate medicală din 2018 și, potrivit Asociației Medicale Americane (AMA), revine în topul celor mai solicitate specialități medicale din S.U.A. Organizația a făcut referire la datele prezentate într-un raport anual publicat anul acesta.

,,Știm că imagistica se va întoarce pentru că nu există aproape nimic în îngrijirea sănătății care să se poată face fără o imagine. Pe lângă radiologii tradiționali avem un segment întreg în creștere de teleradiologi, mai ales că se face mai multă teleradiologie decât radiologie obișnuită", a declarat Travis Singleton, vicepreședintele departamentului de marketing și vânzări la Merritt Hawkins, pentru AMA.

 Lupta actuală de recrutare a teleradioligiștilor calificați este însă la fel de dificilă ca și găsirea radiologilor normali. Mai mult, schimbările constante în formare și salarizare a făcut ca numărul acestor medici specialiști să crească rapid și să scadă în popularitate, arată Health Imaging.com. În 1999 era cea mai solicitată specialitate medicală, dar doi ani mai târziu, nu a mai fost în top 20, însă acum a revenit.

 În SUA, radiologia se clasează după medicina internă, psihiatrie și medicina de familie, care a fost în fruntea listei pentru al 12-lea an consecutiv. Psihiatria se confruntă cu probleme în ceea ce privește recrutarea pentru al treilea an la rând, fiind o lipsă semnificativă a profesioniștilor din domeniul sănătății mintale la nivel național.

Și cererea pentru medicii interniști este mare, determinată fiind de faptul că mulți medici renunță la specialitatea de medicina internă generală pentru alte oportunități de carieră.

 Raportul lui Merritt Hawkins arată, potrivit siteului AMA că cererea pentru obstetrică ginecologie a crescut, fiind determinată de ratele natalității, precum și de creșterea populației în rândul femeilor. Specialitatea a înregistrat o creștere de 8% între 2017 și 2018.

,,Există o lipsă semnificativă de medici în această specialitate, fiind mai puțini cu aproape jumătate din toate statele din S.U.A.”, susține Hawkins, care specifică faptul că cererile pentru anumite specialități sunt dinamice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel