Radioterapia stereotaxică corporeală, ce tipuri de cancer tratează. Dr Matei Bâră, explicații

Radioterapia este folosită în tratarea cancerului   FOTO: SANADOR
EXCLUSIV
Dr Matei Bâră, medic specialist Radioterapie, a explicat, la Interviurile DC News și  DC Medical, ce tipuri de cancer pot fi tratate prin Radioterapia stereotaxică cerebrală și corporeală. 

Dr Matei Bâră, medic specialist Radioterapie, șef al Departamentului de Radioterapie de la Centrul Oncologic Sanador, spune că pot fi tratate mai multe tipuri de cancere. 

Sanador

„În afară de radioterapia stereotaxică cerebrală, noi putem să facem tratamente care se numesc radioterapie stereotaxică corporeală. Putem să tratăm, spre exemplu, metastaze pulmonare, tumori pulmonare de stadiu incipient care sunt inoperabile datorită proximității celorlalte organe și care nu permit intervenția chirurgicală. Putem, de asemenea, merge pe metastaze hepatice, putem trata cancere de prostată, putem trata metastaze osoase, blocuri adenopatice abdominale sau toracice”, a exemplificat dr Matei Bâră. 

Mai mult, la același pacient, tratamentul poate fi aplicat în mai multe puncte, în funcție de locul unde există metastaze, a arătat specialistul. 

„Contează foarte mult stadiul bolii, localizarea primară a formațiunii tumorale, unde sunt aceste metastaze. Asta pentru că pe unele putem să le tratăm, pe altele nu. Avem indicații foarte clare în fiecare localizare în parte și în fiecare tip de metastază în parte, dacă putem să mergem sau nu cu stereotaxie”, a detaliat dr Matei Bâră. 

Dacă poate radioterapia stereotaxică să fie o alternativă la chirurgie sau la alte metode de tratament în oncologie, aflați în video: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel