Radu Gănescu: noi trebuie să găsim soluții pentru pacienții noștri

Radu Gănescu  FOTO: DC Media Group
EXCLUSIV
Radu Gănescu, președintele COPAC, a vorbit la dezbaterea ”Reforma în sănătate. Ce s-a schimbat în pandemie” despre găsirea de soluții și medicamente pentru pacienți.

Invitat la dezbaterea online ”Reforma în sănătate. Ce s-a schimbat în pandemie”, organizată de DC Media Group, președintele COPAC, Radu Gănescu, a spus că mulți pacienți i-au sesizat lipsa multor medicamente de pe rafturile farmaciilor. Aceasta l-a determinat să cheme la o discuții mai mulți reprezentanți din funcții de decizie, inclusiv din Ministerul Sănătății.

”Una din soluții a fost spusă de domnii Laszlo Attola și Corneliu Florin Buicu prin crearea unui cadru legislativ, care, probabil, va fi mult mai coerent decât un ordin de ministru. (n. r. o altă soluție) (...) e ca toți actorii din sănătate să stea la aceeași masă, că vorbim de industria farmaceutică, de distribuție, de reprezentanți ai farmaciilor, pacienți și autorități și să găsim soluții pentru că nu va veni UE să ne ajute, nu va veni nimeni altcineva. Noi trebuie să găsim soluții pentru pacienții noștri și pentru accesul la medicamente. Sperăm că lucrurile se vor clarifica într-un viitor apropiat”, consideră Radu Gănescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel