Raed Arafat amenință: "Măsura poate fi inversată și ÎNCHIS TOTUL DIN NOU!"

Raed Arafat a făcut declarații, vineri, 22 ianuarie, după noile decizii luate în pandemie. 

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, nu exclude întoarcerea la noi măsuri, dacă numărul persoanelor infectate va crește din nou. Totul depinde de oameni.

„Dacă se va observa că începe o creștere și începe din nou să crească incidența în București, această măsură poate să fie automat inversată și închis totul din nou. Deci, Comitetul (n.r. - Municipiului București pentru Situații de Urgență), așa cum a relaxat, poate, peste câteva zile, din nou să închidă, dacă vede că incidența cazurilor crește din nou.”, a precizat Raed Arafat. 

"Important este ca populația să înțeleagă cât de benefică este respectarea regulilor. Și cu tulpina nouă, și cu tuloina veche, măsurile de protecție sunt la fel. Mască, distanțare și mobilitate cât mai redusă. Dacă reușim să respectăm aceste reguli, poate reușim să nu permitem tulpinei noi să se răspândească, așa cum a făcut-o în alte zone. În momentul în care vedem că situația nu mai este controlabilă cu aceste incidențe, care au fost stabilite anul trecut, clar că se poate veni cu noi reguli, cu noi propuneri.", a spus șeful DSU. 

Începând de luni, vor fi relaxate mai multe măsuri restrictive, respectiv restaurantele, barurile și cafenelele vor funcționa în intervalul 06.00-21.00, la o capacitate de 30%, iar sălile de spectacole, teatre și cinematografe vor funcționa la o capacitate de 30%.

”Am înregistrat o rată de infectare de 2,52 la mia de locuitori. Este a treia zi consecutivă în care incidența este sub 3 la mie și, din punct de vedere legal, a trebuit să convocăm Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, să analizăm situația și să luăm o hotărâre. Astfel, cu 47 de voturi pentru, 1 vot împotrivă și 4 abțineri, s-a hotărât ca de luni, 25 ianuarie, de la ora 00:00, să fie relaxate mai multe măsuri restrictive existente în vigoare la acest moment . Restaurantele, barurile, cafenelele vor funcționa în intervalul 06:00 - 21:00, în limita a 30%, cu respectarea tuturor normelor stabilite prin lege. În domeniul sălilor de spectacol, teatrelor, cinematografelor, s-a decis să fie permis accesul publicului în limita a 30% a capacității sălii. Li se permite funcționarea cu publicul în limita a 30% din capacitatea sălilor operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc.”, a anunțat Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, recomandând ”prudență” locuitorilor din București. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel