Raed Arafat, reacție după ce instanța a anulat carantina de la Gornet. Rămâne cum am stabilit!

Raed Arafat. Foto: DSU
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) Raed Arafat a decis ce se va întâmpla cu carantina impusă în satul Gornet, după ce Curtea de Apel București a anulat ordinul care instituia măsura.

Raed Arafat, șeful DSU, a spus că satul Gornet rămâne în carantină, chiar dacă Curtea de Apel București a decis anularea ordinului care instituia măsura. Decizia instanței este o premieră în România, dar Raed Arafat spune că autoritățile nu se vor supune ei. 

„Carantina rămâne valabilă, pentru că decizia nu poate rămâne executorie, cel puțin așa știu că prevede legea. Deci, trebuie să se ajungă la recurs. Localitatea Gornet încă este sub carantină și va rămâne până la ora 22.00, mâine seară. În rest, nu comentez decizia până nu citesc motivația, în primul rând”, a declarat Raed Arafat, secretar de stat în MAI, conform Antena3.

Avocatul satului Gornet, Bogdan Dumitru spune, însă, că decizia instanței ar trebui pusă în aplicare imediat.

Locuitorii comunei prahovene Gornet au cerut și daune de 4.000.0000 de euro pentru prejudiciile create de restrângerea și îngrădirea activităților din cauza carantinei, dar și pentru „starea de spirit şi moralul scăzut al cetățenilor comunei”. Peste 450 de persoane din Gornet au rămas fără locuri de muncă pentru că nu au mai fost primiți de angajatorii din alte localități.

Instanța a respins solicitarea Primăriei Gornet de a fi despăgubită de către DSU, însă decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 2 zile de la comunicare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel