Raed Arafat: sunt cazuri de COVID-19 care nu se raportează

Raed Arafat. Foto: Gov.ro
Secretarul de Stat în MAI a precizat că sunt cazuri de COVID-19 care nu se raportază, iar autoritățile știu acest lucru.

Sunt cazuri de COVID-19 care nu se raportează, iar autoritățile cunosc acest lucru, situaţia fiind încă sub control, a declarat secretarul de stat în M.A.I., Raed Arafat. 
"Sunt cazuri care nu se raportează. Asta știm, pentru că sunt unii care fac teste antigen, teste rapide acasă și sunt pozitive și rămân acasă. Cum aveam înainte pe cei care aveau simptome ușoare și nu mergeau să se testeze, refuzau să se testeze. Acum se testează acasă și rămân acasă, în cazul fericit.
Unii dintre ei poate nu respectă regulile și nu rămân acasă.
Cu testele PCR suntem pe la 30.000 dacă nu greșesc, pe zi, la care se adaugă câteva mii de teste antigenice rapide", a precizat secretarul de stat.
"Rata de pozitivare am văzut că este totuși menținută la un nivel mai mic decât înainte", a spus Arafat. El a arătat că ocuparea paturilor de ATI a rămas pe un platou și are chiar o scădere.
"Scăderea este lentă, mică, dar arată că situația este sub control. Astăzi suntem sunt 1.000 de paturi în ATI. Locurile de internare pe cazurile intermediare în spitale sunt în relativă scădere", a mai spus el, după şedinţa Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, la care a participat, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel