Rafila, anunț ALARMAT: Numărul deceselor și al celor internați la ATI cu COVID-19 va crește!

Alexandru Rafila  FOTO: arhivă personală
Prof dr Alexandru Rafila spune că, în perioada următoare, va crește numărul deceselor și al celor internați la Terapie Intensivă în stare gravă din cauza COVID-19. 

România a înregistrat la 7 august un nou record negativ: 50 de decese și 1.378 de cazuri noi de COVID-19 în doar 24 de ore.  

„Este o creștere evidentă, dar ea nu este o creștere rapidă, este o creștere lentă a numărului de cazuri. Sunt convins că dacă am face o curbă, o să vedem că această curbă are, în continuare, un caracter crescător. Dar, numărul de cazuri în secțiile de terapie intensivă și al decesele vor crește în perioada următoare", a spus Prof dr Alexandru Rafila, Președintele Societății Române de Microbiologie, la Digi 24.

„Am avut peste 1.000 de cazuri noi, zilnic, în ultimele două săptămâni aproape, și consecința acestei acumulări de cazuri numeroase va fi după un anumit interval, de care ne-am apropiat foarte mult în momentul de față, creșterea numărului de cazuri și numărului de decese în secțiile de terapie intensivă”, a încheiat Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel