Rafila despre legea vaccinării: Sănătatea publică nu e subiect de vot

Prof dr Alexandru Rafila. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că ”ezitarea care încă există în Parlament nu e bună” privind legea vaccinării.

Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, militează pentru adoptarea legii vaccinării. ”Mi se pare un soi de neasumare a unei anumite responsabilități care revin membrilor Parlamentului, în principal Camerei Deputaților de această dată, pentru că sănătatea publică trebuie asumată, nu este un subiect de vot popular, sănătatea publică trebuie asumată și trebuie luate măsurile care protejează sănătatea comunității. Iar vaccinarea este principala armă pe care o are sănătatea publică în combaterea bolilor transmisibile”, apreciază profesorul Rafila.

În opinia acestuia, ”ezitarea care încă există în Parlament nu e bună pentru că ceea ce s-a întâmplat în această pandemie arată că lipsa de reacție în fața unei probleme majore de sănătate publică nu face decât să amplifice acea problemă de sănătate publică și să creeze premisele ca lucrurile să scape de sub control și nimeni nu-și dorește acest lucru în ce privește bolile prevenibile prin vaccinare”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel