Rafila, COVID-19: să protejăm vârstnicii prin vaccin

Prof.Dr. Alexandru Rafila
EXCLUSIV
Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a vorbit despre vaccinarea vârstnicilor cu vaccinul pneumococic ca una din măsurile de prevenție a COVID-19.

Președintele Societății Române de Microbiologie, profesorul Alexandru Rafila, a subliniat, la dezbatarea online ”Reforma în sănătate. Ce s-a schimbat în pandemie”, organizată de DC Media Group, necesitatea vaccinării vârstnicilor ca măsură de protecție împotriva COVID-19. 

”Persoanele vârstnice sunt mai expuse și dacă vreți o legătură între vaccinare și pandemie, există o recomandare ca să protejăm persoanele vârsnice cu acțiuni pulmonare, prin administrarea vaccinului pneumococic conjugat, care protejează de una dintre posibilele cauze de suprainfecție în infecțiile virale respiratorii, infecția pneumococică, și din cauza aceasta este recomandabil ca acest vaccin să fi administrat la persoanele vârsnice care au comorbidități în zona pulmonară”, a afirmat Rafila.

Acesta consideră că vârstnicii ar fi interesați să se vaccineze ca să evite ”o infecție simultană sau consecutivă cu coronavirus și cu virusul gripal”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel