Răni, răceli, arsuri. Beneficiile uimitoare ale mierii ajută oare și unii alergici?

Miere. Foto: Pixabay
Mierea este folosită de oameni de mii de ani. O dovedesc și picturile pe piatră din Spania.

Răni, răceli, miere. Oamenii de știință au descoperit că în cea mai veche băutură fermentată cunoscută, găsită în borcane de ceramică vechi de 9.000 de ani, pe un sit din nordul Chinei, se afla în compoziție și miere. Pe lângă orez și fructe. Și azi, producătorii de bere folosesc pentru a adăuga aromă, arată cei de la medicinenet. Aceștia oferă răspunsuri într-un material legat de beneficiile mierii în ce privește răcelile, alergiile și dacă e mai bună decât zahărul sau nu:

Miere versus zahăr - mierea are un avantaj deoarece are antioxidanți sănătoși, aminoacizi și vitamine. Unii experți spun însă că beneficiile mierii sunt prea mici pentru a conta. În plus, o linguriță de miere are 21 de calorii, comparativ cu 16 pentru zahăr. Nu dați miere copiilor cu vârsta sub 1 an. Poate avea urme de botulism care îi va îmbolnăvi.

Mierea și alergiile - mierea conține polen și, din această cauză, unele persoane mănâncă miere locală pentru a-și ușura rinitele alergice și alte alergii. Știința este clară: consumul de miere nu va ajuta majoritatea persoanelor cu alergii sezoniere.

Mierea și vindecarea - utilizarea mierii pentru tratarea rănilor și arsurilor face parte din medicina tradițională de secole. Egiptenii antici o foloseau pe răni. Are compuși naturali care combat bacteriile, promovează vindecarea, previn infecțiile și ușurează umflarea. Pentru a fi în siguranță, cumpărați miere de calitate medicală de la un magazin farmaceutic înainte de a trata o rană sau arsuri. Consultați întotdeauna medicul dacă rana este gravă.

Cât timp se păstrează mierea? Mierea are o durată de valabilitate uimitoare. Oamenii de știință au găsit ghivece de miere în morminte egiptene care aveau mii de ani. Umiditatea scăzută, acizii puternici și compușii antibacterieni fac aproape imposibil să se strice atât timp cât stă într-un recipient sigilat.

Mierea poate ușura simptomele de răceală? Părinții tăi știau ei de ce îți dădeau miere când erai mic și răcit. Studiile arată că o cantitate mică îi ajută pe copii să tușească mai puțin și să doarmă mai bine, în comparație cu medicamentele din multe siropuri bine cunoscute și pastile de alergie. Dar nu se dă miere copiilor sub un an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel