Rata de suicid în rândul adolescenților a crescut cu 56% în ultimul deceniu

Sinuciderea a fost clasată recent ca a doua cauză de deces pentru persoanele cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani. În fiecare an, aproximativ 7 din 100.000 de tineri adulți cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani se sinucid - iar acest număr pare să crească.

Un nou raport al Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) arată că rata de sinucidere a adolescenților din Statele Unite a crescut în ultimii ani, notează Healthline

Rata suicidului a fost într-o scădere constantă între 2000 și 2007. Apoi, cifrele au crescut, iar din 2007 până în 2017, sinuciderile adolescenților au crescut cu aproape 56 la sută - rata a crescut de la 6,8 decese la 100 000 de persoane la 10,6, potrivit raportului , pe care CDC a publicat-o astăzi.

În mod similar, omucidele - a treia cauză de deces în rândul grupului de vârstă - au scăzut între 2007 și 2014, apoi au crescut cu aproximativ 18 la sută în 2017.

Noile statistici sunt copleșitoare iar unii experți în sănătate suspectează că rata sinuciderii adolescenților este chiar mai mare decât cea raportată.

„Chiar dacă studiul CDC demonstrează o rată crescută de sinucidere finalizată la grupul de vârstă adolescentă, de vârstă tânără, cred totuși că trebuie să recunoaștem că suicidul poate fi sub-raportat și că accidentele continuă să fie principala cauză a decesului și a Un număr semnificativ din aceste accidente s-ar putea să fi fost sinucidere ", a declarat pentru Healthline dr. Victor M. Fornari, vice-catedra de psihiatrie pentru copii și adolescenți din Spitalul Zucker Hillside din Glen Oaks, New York.

Care este motivul

Există un cumul de factori biologici, psihologici și sociali în joc, ceea ce face dificilă identificarea unui singur motiv pentru suicidul adolescenților.

"Știm că există probleme care predispun, precipită problemele și care perpetuează problemele - și nu cred că există un singur set care să dea socoteală pentru asta", a spus Fornari.

Există factorii de risc comuni, incluzând tulburări de dispoziție precum depresia, traumele sau anxietatea, împreună cu consumul de alcool și droguri și istoricul familial de sinucidere, precum și probleme în curs de accesare a tratamentului și îngrijirii sănătății mintale.

Există, de asemenea, presiuni mai noi care influențează viața adulților tineri. Bullyngul este o problemă majoră în Statele Unite, în special în epoca social media, unde oamenii se pot răni reciproc prin câteva clicuri și pot pune oamenii în pericol pentru gânduri de sinucidere, spune Fornari.

Cei care optează să meargă la facultate sunt supuși unor niveluri de stres atât de intense încât aproape 1 din 5 studenți din facultate iau în considerare să-și ia viața.

Mulți care își dau seama de lupta lor de orientare sexuală cu ieșirea în actualul climat politic divizibil. Experții estimează că adolescenții lesbieni, homosexuali și bisexuali sunt de trei ori mai mulți decât adolescenții heterosexuali care încearcă să se sinucidă.

Și cu ajutorul internetului și a legilor federale laxe privind vânzările de arme de foc, adolescenții și adulții tineri pot accesa cu ușurință pastile sau arme.

"Sinuciderea este cauzată de o combinație a unui sentiment individual ca și cum nu aparțin societății, simțind că sunt o povară pentru ceilalți, având mijloacele de a muri prin sinucidere și de a se simți prinși de problemele actuale fără a vedea o soluție", a spus Jennifer Weniger, doctorat, psiholog autorizat și căsătorie și terapeut de familie la Centrul de Medicină Comportamentală a Universității Loma Linda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel