”Rata de vaccinare împotriva gripei la vârstnici a scăzut la 8% în 2017”. Ce ar trebui făcut

Vaccin   FOTO: pixabay
EXCLUSIV
Diana Loreta Păun, consilier de stat în cadrul Departamentului Sănătate Publică al Administrației Prezidențiale, susține că românii ar trebui să se vaccineze antigripal.

Diana Loreta Păun, consilier de stat în cadrul Departamentului Sănătate Publică al Administrației Prezidențiale, a afirmat, la dezbaterea ”Pregătirea pentru valul doi începe acum!”, că sezonul rece se apropie cu pași repezi și recomandă populației să se vaccineze antigripal.

”OMS ne avertizează că supravegherea gripei în context COVID-19 a fost perturbată la nivel global tocmai din cauză că toatre resursele au fost direcționate către gestionarea pandemiei COVID-19 și aceasta poate să ducă pe termen lung la pierderea capacității de detectare și de raportare corectă a noilor virusuri gripale care să nu uităm și ele pot avea potențial pandemic, ceea ce o să complice și mai mult lucrurile.

(...) Cunoaștem ce probleme are România pe zona imunizării. Am niște statistici. State of Health din UE arată că, în România, pe profilul de țară, rata de vaccinare împotriva gripei, în rândul persoanelor în vârstă, a scăzut semnificativ de la 54% din 2007 la 8% în 2017. Ori ținta OMS este de 75% și să nu uităm că persoanele vârstnice sunt supuse riscului major de a se infecta cu COVID 19 și de a face forme severe de boală”, a declarat Diana Păun.

Pe lângă aprovizionarea cu vaccin, una dintre probleme vaccinării este informarea insuficientă a oamenilor, consideră consilierul prezidențial.

”Legea vaccinării este în Parlament de 2 ani. S-a oprit la Camera Deputaților. Aceasta ar trebui să creeze un cadru legal. Nu cred că mai avem timp să mai așteptăm legea vaccinării. (...) De ce o lege de importanță vitală e dezbătută și întoarsă pe toate fețele?”, se întreabă consilierul Diana Păun. 

Aceasta mai consideră că, dacă s-ar completa un chestionar, românii care ar dori să se vaccineze ar fi mai numeroși decât anti-vacciniștii. Consilierul mai precizează că acelor români care vor dori să se vaccineze antigripal trebui să i se ofere rapid această posibilitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel