Reactii adverse la miere, când nu e bine să o consumi

Pentru a evita o reacție adversă la miere, persoanele care sunt alergice și copiii sub 1 an nu ar trebui să o consume.  

Deși se spune că este extrem de sănătoasă, mierea poate provoca două tipuri de reacții negative. Unele persoane ar putea fi alergice la polen, venin de albine sau proteine din miere. Pentru bebelușii sub vârsta de 1 an, mierea poate provoca o reacție din partea bacteriilor, notează Livestrong.

O reacție adevrsă la miere este o reacție alergică, care apare atunci când corpul tău reacționează excesiv la prezența unei proteine din interiorul unui aliment. Corpul tău semnalează o luptă împotriva proteinei, determinând sistemul imunitar să ia măsuri. Sistemul dumneavoastră imunitar răspunde prin eliberarea de substanțe chimice care provoacă umflarea.

Cauze și simptome

Mierea conține trei alergeni potențiali. O alergie la miere poate fi cauza polenului, veninului de albine sau mierea în sine. Medicul dumneavoastră vă poate ajuta să determinați care este cauza. Printre simptomele unei alergii la miere se numără umflarea, urticaria, congestia nazală, respirația cu probleme, vărsături, diaree, dureri de stomac, confuzie, amețeli, umflarea gâtului și anafilaxia. Dacă suspectați o alergie la miere, solicitați imediat ajutor medical.

Botulism infantil

Mierea are potențialul de a transporta bacteriile clostridiu. Această bacterie poate provoca botulism infantil. Deși această bacterie nu poate prospera în sistemul digestiv al unui adult, sporii pot prospera la sugari. Înmulțirea bacteriilor are ca rezultat botulism și poate provoca probleme cu respirația sau chiar moartea.

Mierea și Copiii

Pentru a reduce riscul de a expune un copil la botulism, nu introduceți în alimentația copilului miere decât după ce va împlini 1. După aceasta, sistemul digestiv s-a dezvoltat suficient pentru a lupta împotriva acestei bacterii. Dacă copilul dumneavoastră a mâncat miere și începe să prezinte semne, cum ar fi constipație, slăbiciune musculară, solicitați imediat ajutor medical. Acestea sunt semnele unei reacții adverse la miere la sugari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel