Recomandare OMS în timpul pandemiei: minimum 150 de minute de mișcare săptămânal

Forța musculară
Până la 5 milioane de morți pe an ar putea fi evitate dacă populația globală ar fi mai activă, susțin reprezentanții OMS. Recomandă cel puțin 150 până la 300 de minute de activitate fizică moderată până la viguroasă pe săptămână.

Noile linii directoare ale Organizației Mondiale ale Sănătății (OMS) privind activitatea fizică și comportamentul sedentar, lansate recent, recomandă tuturor, indiferent de vârstă și profesie, să facă mișcare, mai ales acum, în pandemia COVID-19.

”Fiecare tip de mișcare contează. Noile orientări recomandă cel puțin 150 până la 300 de minute de activitate aerobă moderată până la viguroasă pe săptămână pentru toți adulții, inclusiv persoanele care trăiesc cu afecțiuni cronice sau cu dizabilități și o medie de 60 de minute pe zi pentru copii și adolescenți. Statisticile OMS arată că unul din patru adulți și patru din cinci adolescenți nu fac suficientă activitate fizică. La nivel global, se estimează că aceasta va costa 54 miliarde USD în asistență medicală directă și încă 14 miliarde USD pentru pierderea productivității. Liniile directoare încurajează femeile să facă mișcare periodic pe tot parcursul sarcinii și după naștere”, se arată într-un comunicat al OMS.

Potrivit experților, mișcarea este esențială pentru prevenirea și gestionarea bolilor de inimă, a diabetului de tip 2 și a cancerului, precum și pentru reducerea simptomelor depresiei și anxietății, reducerea declinului cognitiv, îmbunătățirea memoriei și stimularea sănătății creierului.

”A fi activ fizic este esențial pentru sănătate și bunăstare - poate contribui la adăugarea de ani de viață și viață la ani. Fiecare mișcare contează, mai ales acum în timp ce gestionăm constrângerile pandemiei COVID-19. Cu toții trebuie să ne mișcăm în fiecare zi - în siguranță și creativ”, afirmă directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus.

O opinie similară are medicul Ruediger Krech, director pentru Promovarea Sănătății, Organizația Mondială a Sănătății: ”Activitatea fizică de orice tip și orice durată poate îmbunătăți sănătatea și bunăstarea, dar mai mult este întotdeauna mai bine. (...) Și dacă trebuie să petreceți mult timp stând liniștit, indiferent dacă este la locul de muncă sau la școală, ar trebui să faceți mai multă activitate fizică pentru a contracara efectele nocive ale comportamentului sedentar”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel