Regiunea din creier care ”prezice” apariția obezității la copii
14 oct 2020 / 13:29
Diferențele sesizate în regiunea din creier ce joacă un rol important în procesarea alimentelor și a altor stimuli de recompensă prezic creșteri ale indicatorilor obezității la copii, susține un studiu.
de  Florina Pop
Creier

Un studiu va analiza îndeaproape pe aproape 12.000 de copii până la vârsta adultă timpurie legtura dintre acea regiune a creierului responsabilă cu alimentația și recompense și talia puștilor, repsectiv indicele lor de masă corporală. Diferențele microstructurale în densitatea celulelor ar putea fi indicative ale proceselor inflamatorii declanșate de o dietă bogată în alimente bogate în grăsimi.

”Știm că obezitatea infantilă este un factor predictiv cheie al obezității la adulți și al altor rezultate slabe pentru sănătate mai târziu în viață”, a spus medicul Nora Volkow.

Cercetătorii au folosit noi tehnici de imagistică RMN cu difuzie ca să examineze structura celulară a zonelor care cuprind calea de recompensare din creier ca să investigheze creșterea în greutate disproporționată la tineri.

Studiul este longitudinal și va evalua dacă asocierea dintre acea regiune a creierului și talia copiilor se menține sau se modifică pe parcursul dezvoltării lor și ce factori pot influența această traiectorie.

Studiul, AICI.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?