Renunțarea la alcool ar îmbunătăți sănătatea mentală a femeilor. Studiu

Alcool
Renunțarea la alcool ar îmbunătăți sănătatea mentală a femeilor din SUA și din China, susține un studiu al Universității din Hong Kong.

Renunțare, alcool, femei. Un studiu coordonat de medicii Xiaoxin Yao, Michael Ni, Herbert Pang și colegii lor de la Universitatea din Hong Kong demonstrează că renunțarea la consumul de alcool de către femei, din SUA și China, vine cu o schimbare a bunăstării mentale, informează sciencedaily. Cercetarea a fost publicată în CMAJ - Canadian Medical Association Journal.

Renunțare, alcool, femei: studiu pe 4 ani, cu mii de participanți

În China, studiul a fost făcut, între anii 2009 și 2013, pe 10.386 de persoane care includeau consumatori de alcool moderat și oameni care nu consumau deloc băuturi alcoolice. Potrivit acestor cercetători, consum moderat de alcool înseamnă 14 băuturi sau mai puțin pe săptămână pentru bărbați și 7 băuturi sau mai puțin pe săptămână pentru femei.

"Mai multe dovezi sugerează precauție în recomandarea consumului moderat de alcool ca parte a unei alimentații sănătoase", susține unul dintre autorii studiului, medicul Michael Ni.

Renunțare, alcool, femei: cifrele din State

Oamenii de știință au comparat concluziile lor cu datele dintr-un sondaj făcut de Institutul National pentru Abuzul de Alcool și alcoolism în Statele Unite, care a însumat 31.079 de persoane. Acestea aveau o vârstă medie de 49 de ani. 56% au fost femei. Din sondajul amintit, aproape 88% dintre femei nu consumau alcool.

Cercetătorii precizează că bărbații și femeile care nu obișnuiau să bea alcool au avut cel mai înalt nivel de bunăstare mentală la începutul studiului. Autorii susțin că au luat în considerare caracteristicile socio-demografice - indicele de masă corporală, dacă sunt sau nu fumători și alți factori.

"Pentru femeile care consumau băuturi moderate și au renunțat la consumul de alcool, abandonul a fost legat de o schimbare favorabilă a bunăstării mintale atât în populațiile de studiu din China, cât și la cele americane", precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel