Restricțiile, ridicate de luni în București. Se redeschid restaurantele, barurile, cinematografele și sălile de jocuri

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis relaxarea unor măsuri de restricție, începând de luni. 

Decizia vine după ce Bucureștiul a ieșit din scenariul roșu și a intrat în scenariul galben, iar, în ultimele zile rata de infectare cu COVID-19, a fost sub 3 la mia de locuitori. 

Astfel, se deschid, la interior, cafenelele, barurile, restaurantele, sălile de spectacole, cinematografele, sălile de jocuri de noroc, în limita a 30%. 

”Am înregistrat o rată de infectare de 2,52 la mia de locuitori. Este a treia zi consecutivă în care incidența este sub 3 la mie și, din punct de vedere legal, a trebuit să convocăm Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, să analizăm situația și să luăm o hotărâre. Astfel, cu 47 de voturi pentru, 1 vot împotrivă și 4 abțineri, s-a hotărât ca de luni, 25 ianuarie, de la ora 00:00, să fie relaxate mai multe măsuri restrictive existente în vigoare la acest moment . Restaurantele, barurile, cafenelele vor funcționa în intervalul 06:00 - 21:00, în limita a 30%, cu respectarea tuturor normelor stabilite prin lege. În domeniul sălilor de spectacol, teatrelor, cinematografelor, s-a decis să fie permis accesul publicului în limita a 30% a capacității sălii. Li se permite funcționarea cu publicul în limita a 30% din capacitatea sălilor operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc.”, a anunțat Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, recomandând ”prudență” locuitorilor din București. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel