Rețete online în pandemie: de ce ar trebui păstrate și după, explică medicul Ileana Ștefan

Online
EXCLUSIV
Multe măsuri au fost luate în starea de urgență și la fel de multe au fost blamate. Totuși, unele dintre ele s-ar dovedi utile și după ieșirea din pandemie. Medicul Ileana Ștefan, director executiv al ASPERO, a explicat la Interviurile DC Medical.

În starea de urgență s-au luat foarte multe măsuri. Unele dintre ele, precum cea a blocării spitalelor, a dus la unele drame adevărate în rândul pacienților cronici. Totuși, alte măsuri ar putea fi păstrate și după ieșirea din pandemie, este de părere medicul Ileana Ștefan, director executiv al ASPERO.
Invitată la Interviurile DC Medical, ea a explicat că una dintre aceste măsuri ce ar putea fi păstrate se referă la emiterea online a rețetei pentru pacienții cronici, cum sunt cei cu epilepsie.  „Eu una consider că metoda cu rețeta online ar trebui păstrată, pentru că am degreva chiar și cabinetele medicale”, a spus ea, arătând că prin emiterea online a rețetelor pentru pacienții cronici s-ar ușura și pacienții, dar și medicii. Acest lucru, mai spune ea, este valabil și pentru pacienții cu epilepsie, care, dacă nu au crize necontrolabile și răspund bine la tratamentul pe care îl au, nu ar mai fi nevoiți să se prezinte la medicul pentru rețetă lună de lună. 
Mai mult ea mai spune că prin consultațiile la clinici s-ar degreva unitățile UPU, unde a fost o mare presiune în toată această perioadă. „Ar fi mult mai bine ca medicii să poată să asigure prin clinică, nu doar prin secțiile de spital, pentru că asta ar degreva spitalele și secțiile, sistemul de urgență. Pentru că în perioada aceasta toată lume a apelat la serviciul de urgență. Și dacă am fi avut ambulatoriile deschise, în mare parte s-ar fi adresat acelor ambulatorii de specialitate, și nu neapărat către UPU”, mai spune ea.
Mai multe detalii despre situația pacienților cu epilepsie în timpul pandemiei puteți afla din materialul video atașat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel