REZIDENȚIAT 2020: repartizarea locurilor. Tătaru, despre suplimentarea locurilor 

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a verificat astăzi modul de desfășurare a procesului de repartiție a candidaților admiși la concursul de intrare în Rezidențiat, sesiunea din 15 noiembrie 2020. 

În aceste zile, peste 9.000 de tineri medici care au obținut minim 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, pe țară, aleg locurile/posturile în specialitate, precum şi centrele de pregătire. Astăzi alegerea este realizată de tinerii medici care au optat pentru domeniul medicină. “Vin în fața voastră cu aceleași emoții pe care le-am avut acum mai bine de 20 ani când mă aflam în ipostaza de a alege specialitatea. Urmează o perioadă frumoasă, în acealași timp și grea pentru voi, dar care o să vă aducă mari satisfacții profesionale. Felicit pe toți cei care au reușit să treacă acest concurs și le urez succes”, a spus Nelu Tătaru. 

Ministrul Sănătății a evidențiat responsabilitatea acestei generații de tineri medici care a ales prioritar specialitățile deficitare, de care este nevoie în sistem în situația actuală, respectiv ATI și boli infecțioase. De asemenea, ministrul Tătaru a mulțumit conducerii centrelor universitare și echipei MS care au reușit să organizeze cu succes concursul din data de 15 noiembrie, dar și procesul de după concurs în situația participării unui număr record de candidați, aproximativ 12 000 și într-un context epidemiologic special și dificil.

Reamintim că, timp de patru zile, până în data de 27 noiembrie 2020, toți candidații care au obținut minim 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, pe țară aleg locurile/posturile în specialitate, precum şi centrele de pregătire. 

Ca în fiecare an, repartiția se face prin teleconferință. Anul acesta organizatorii au lansat o platformă informatică prin care se poate urmări tot procesul de repartiție online, în timp real, de către candidați, astfel încât să se asigure distanțarea socială. Având în vedere numărul de candidați care au obținut punctajul de promovare, anul acesta Ministerul Sănătății a decis majorarea cifrei de școlarizare de la 7.061 la 9.116 pentru a da posibilitatea de a alege un loc sau un post în specialitate tuturor acestor candidați. 

Un număr 565 sunt locuri suplimentare sunt la domeniul medicină pentru specialitățile: anestezie și terapie intensivă, boli infecțioase, epidemiologie, igienă, medicină de familie, medicină de laborator, medicină de urgență, medicină internă, pneumologie și radiologie-imagistică medicală. Infomații suplimentare pot fi accesate pe pagina oficială de rezidențiat 

În atenția candidaților

Având în vedere condițiile epidemiologice din această perioadă, pentru evitarea aglomerației în zona locației de repartiție, candidații sunt rugați să se prezinte la locație cu maxim 1 oră înainte de ora estimată pentru a alege loc/post.

Viteza de desfășurare a repartitiei este de aproximativ 200 de poziții/oră. În acest sens, Ministerul Sănătății pune la dispoziția candidaților pagina web repartitie.ms.ro unde se pot urmări în timp real poziția la care s-a ajuns în timpul repartiției precum și locurile / posturile rămase disponibile. În ziua de 23.11.2020 - se fac teste, urmând ca începând cu date de 24.11.2020 să fie prezentate datele reale. Vă mulțumim pentru înțelegere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel