Rezistența la antibiotice. Soluție dovedită științific. Dr Oana Falup-Pecurariu: Scade cu până la 44%

EXCLUSIV
Conf. univ dr. Oana Falup-Pecurariu, Facultatea de Medicină - Universitatea ”Transilvania” Braşov,  de la Spitalul Clinic de Copii Brașov, a vorbit, în cadrul dezbaterii ”Pregătirea pentru valul doi începe acum!”, organizată de DC MEDIA GROUP, despre soluția dovedită pentru scăderea rezistenței la antibiotice 

Conf. univ dr. Oana Falup-Pecurariu a citat trei studii care au dovedit faptul că vaccinarea corectă poate scădea rezistența la antibiotice cu până la 44%. 

"Avem trei studii, finalizate, care ne dovedesc că vaccinarea corectă, ar putea să reprezinte soluția la o multitudine dintre probleme, respectiv utilizarea antibioticelor pentru bolile prevenibile prin vaccinare și scăderea rezistenței la antibiotice. Dacă mă refer numai la vaccinarea antipneumococică, putem să concluzionăm, din cadrul studiilor pe care le-am făcut în Brașov, că acoperirea vaccinală, efecientă, duce la scăderea numărului de prezentări pentru otite medii și pentru pneumonii, dar nu numai atât, ci și reduce rezistența la antibiotice, lucru pe care îl vedem la doi ani de la implementarea vaccinării pe programul Național. 

Dacă ne gândim la grupele de risc, despre care s-a vorbit până la acest moment, care sunt reprezentate, în mod special, de pacientul imunocompromis și de cel vârstnic, știm, din studiile publicate recent, că vaccinarea antipneumococică reduce riscul de complicație primordială la persoanele vârstnice, peste 65 de ani, cu comorbidități, cu peste 44%.”, a explicat medicul. 

 

Măsuri de prevenție în cazul unui al doilea val al pandemiei COVID-19


De asemenea, medicul a subliniat importanța vaccinării ca măsură de prevenție, în cazul unui val 2 al pandemiei COVID-19. 

"Cred foarte mult în prevenție și vaccinare. Vaccinarea antigripală, alături de vaccinarea antipneumococică ar oferi o șansă, să spunem, de a nu merge pe două paliere epidemice, în ceea ce privește posibilitatea existenșei celui de-al doilea val. 

Aș vrea să amintesc faptul că Organizația Mondială a Sănătății prevede vaccinarea antigripală  și meningococică la personalul medical, subliniind importanța acestei vaccinări, mai ales mentru personalul de laborator, care este primul eșalon în contactul cu boala meningococică", a atras atenția specialistul. 

 

 

Urmăriți întreaga dezbatere, aici:

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel