Rezultatul dezbaterii DC MEDICAL: Avocatul Poporului cere Ministerului Sănătății date despre testarea HIV!

HIV. Foto: Pixabay
În urma dezbaterii online organizate de DC Medical și DC News pe tema problemelor întâmpinate de în Programul național HIV/SIDA, Avocatul Poporului (AP) a solicitat ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, date privind activitatea și gradul de încărcare a laboratoarelor specializate în servicii de testare HIV la nivel național.

Conform solicitării postate, marți seară, pe site-ul Avocatului Poporului, instituția mai cere să i se comunice: numărul statistic al solicitărilor adresate în intervalul aprilie-noiembrie; dificultăți practice și/sau metodologice semnalate din teritoriu și în București privind consilierea post testare HIV a persoanelor cu testul ELSA pozitiv, în finanțarea și asigurarea transportului probei Wester Blot la INCC București din aprilie până în prezent; dificultăți privind trimiterea pacienților cu infecție HIV către secțiile de boli infecțioase a unităților medicale în intervalul aprilie - noiembrie.

Avocatul Poporului, prin Biroul Teritorial Pitești, s-a sesizat din oficiu, după ce pe 3 decembrie mai multe site-uri ale mass-media centrale au transmis știri cu privire la situația persoanelor infectate cu HIV a căror viață riscă să fie pusă în pericol dacă nu sunt testate cât mai repede după infectare și nu se introduce tratamentul antiretrovial.

Cerea Avocatului Poporului, INTEGRAL, AICI.

La dezbaterea online organizată de DC Medical și DC News de Ziua Mondială HIV/SIDA, care poate fi urmărită AICI, au participat Dr Mariana Mărdărescu, medic primar boli infecțioase, șefa Compartimentului de Evaluare și Monitorizare a Infecției HIV- SIDA România, de la Institutul Mateș Balș din Capitală, Mihai Lixandru, director de proiect ARAS (Asociația Română Anti-SIDA) și Iulian Petre, director executiv UNOPA (Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA).

Citiți și: MARI PROBLEME pentru unii pacienți. Situație incredibilă! ”Am crezut că lucrurile încep să dea înapoi, dar iarna asta ne copleșește”

Citiți și: Dr Mariana Mărdărescu: diferența esențială dintre HIV și SIDA. VIDEO.

Toate informațiile despre problemele Programului național de HIV/SIDA le găsiți AICI.

Dezbaterea INTEGRAL cu toate probleme semnalate vizavi de testarea, diagnosticul și tratamentul pacienților HIV/SIDA, poate fi urmărită în VIDEO:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel