Riduri, etnie, culoarea pielii: femeile cu mari șanse să îmbătrânească frumos

Soare
Culoarea pielii ar juca un rol esențial în îmbătrânire, pe lângă alți factori, dovedește o revizuire a unor studii publicate de-a lungul a aproape 50 de ani.

Riduri, etnie, culoarea pielii. "Îmbătrânirea este inevitabilă și fiecare persoană va avea o experiență unică cu modul în care pielea lor se schimbă pe măsura ce aceasta îmbătrânește", apreciază Neelam Vashi, dermatolog și profesor asociat la Școala de Medicină din cadrul Universității din Boston, potrivit medicalxpress.

Specialistul și echipa sa au luat 41 de studii științifice, apărute între 1970 și 2018, care analizează îmbătrânirea și diferențele ce apar în acest proces la diverse etnii. Rezultatele constituie o revizuire a acestor articole și au fost date publicității în Clinics in Dermatology.

Cercetătorii au ținut cont de tipul de piele, expunerea la UV, mediu și moștenirea genetică.

Riduri, etnie, culoarea pielii: sfatul dermatologului

Neelam Vashi tratează mulți pacienți pentru o varietate de afecțiuni ale pielii legate de îmbătrânire. Una dintre recomandările pe care le face este protecția împotriva UV care contribuie la protejarea tuturor tipurilor de piele de razele nocive ale soarelui.

Dermatologul spune: "Cancerul de piele este cel mai frecvent tip de cancer din SUA, iar utilizarea de protecție solară este o practică extrem de importantă pentru a vă proteja pielea".

Riduri, etnie, culoarea pielii: concluziile revizuirii

1. Melanina este o diferență majoră în ceea ce privește tipurile de piele deschise la culoare și cele închise.

2. Pacienții de culoare sunt mai predispuși la modificări ale pigmentării (discromie).

3. Diferențele majore în fibroblaste (celule care promovează vindecarea rănilor și producția de colagen) reprezintă o creștere a grosimii pielii la pacienților afro-americani, ceea ce duce la apariția ridurilor mult mai târziu decât la oamenii ce au pielea deschisă la culoare.

4. Pacienții originari din Asia de Est au o probabilitate mai mare de a experimenta hiperpigmentarea, dar ridurile nu se formează la începutul procesului de îmbătrânire.

5. Pacienții de origine hispanică au mai puține riduri devreme în procesul de îmbătrânire.

6. Pacienții caucazieni (de origine europeană, nord-africană, sud-vestică din Asia) se confruntă cu o piele mai subține, riduri, pierderea elasticității pielii și reducerea volumului buzelor.

Revizuirea, AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel