Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Risc major: cine trebuie să fie atent la tulburări de ritm cardiac
24 iun, 20:19
Specialiștii avertizează că probabilitatea de a dezvolta fibrilație atrială crește odată cu creșterea vârstei, a tensiunii arteriale și a altor factori.
de  Florina Pop
Inima transmite mesaje țesutului gras   FOTO: pexels.com

Statisticile spun că 1 din 4 adulți de vârstă mijlocie din Europa și SUA vor dezvolta fibrilație atrială și că până în 2030 vor fi în jur de 14 până la 17 milioane de pacienți cu fibrilație atrială în UE, conform unui comunicat al Societății Europene de Cardiologie.

Medicii avertizează că probabilitatea de a dezvolta fibrilație atrială crește odată cu înaintarea în vârstă, a tensiunii arteriale ridicate, obezitate, diabet și infarct. Ce ar preveni această afecțiune, adaugă specialiștii, este reducerea consumului de alcool și pierderea în greutate.

La cei cu fibrilație atrială, riscul de a dezvolta un AVC crește odată cu vârsta, cu insuficiența cardiacă, hipertensiunea arterială, diabetul etc. La oamenii ce suferă de tahiaritmie ventriculară, cel mai frecvent factor predispozant este un atac de cord anterior. Când sunt combinate cu o funcție slabă a pompei a inimii (numită fracție de ejecție), pacienții prezintă un risc crescut de stop cardiac și deces.

Mai multe puteți citi AICI.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?