RIVASTIGMINUM - prospect

Foto: Pixabay
RIVASTIGMINUM - prospect. Acțiune: inhibitor al acetilcolinesterazei la nivel SNC, cu creşterea neurotransmisiei colinergice.

RIVASTIGMINUM - prospect

Denumire comercială: EVERTAS, EXELON, NIMVASTID, NIMVASTID, RIDAXIN, RIVASTIGMINA, RIVASTIGMINE 

Forma: capsule

Indicații: tratamentul simptomatic al formelor uşoare şi medii de boală Alzheimer.

Contraindicații: hipersensibilitate la rivastigmină sau la alţi carbamaţi; insuficiență hepatică severă; copii.

Atenție: Precauţie la pacienţii cu sindrom de sinus bolnav sau tulburări de conducere cardiacă, cu ulcer gastroduodenal activ sau cu predispoziţie la aceste afecţiuni, la pacienţii cu astm bronşic sau afecţiuni pulmonare obstructive. Nu trebuie asociat cu alte colinomimetice. Şoferi şi activităţi de precizie. Sarcină şi alăptare.

Reacții adverse: oboseală, astenie, ameţeli, greaţă, vărsături şi somnolenţă; greaţa, pierderea apetitului, pierderea în greutate; dureri abdominale, traume accidentale, agitaţie, confuzie, depresie, diaree, dispepsie, insomnie, infecţii ale tractului respirator superior şi ale tractului urinar. Uneori: transpiraţie abundentă, indispoziţie, tremor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel