Românca dintr-un studiu al vaccinului anti-COVID: Decizia de acceptare în studiu a venit în ziua în care a murit tata

Silvia Câmpeanu este singura româncă dintr-un studiu de testare a vaccinului anti-COVID. 

Silvia Câmpeanu, stabilită în Marea Britanie, participă la unul dintre studiile de testare pentru vaccinul anti COVID-19. Spune că s-a oferit voluntar în acest studiu pentru că ”pandemia ne priveşte pe toţi”.

”Nu vreau să par lipsită de modestie, dar dacă pot ajuta cu ceva, trebuie să o fac. Vaccinul se dezvoltă doar cu două componente, una financiară şi una de voluntariat. Dacă nu sunt suficienţi voluntari pentru a testa vaccinul, acesta nu este omologat. M-am gândit că e o contribuţie infimă pe care o pot avea. Mai ales că eu nu am putut călători acasă din acest motiv, teama de a mă infecta. (...) Decizia de acceptare în studiu a venit în ziua în care a murit tata. Cred că am datoria morală să particip pentru el, a fost un om altruist, care mereu m-a învăţat că contează binele general", a mărturisit Silvia Câmpeanu pentru un post TV.

Întreaga declarație o puteți citi pe DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel